Angst

Vi kender alle til følelsen af angst i en eller anden grad fx til en eksamen. Men angsten kan blive langvarig og så intens, at man oplever en invaliderende fornemmelse, der kan hæmme ens liv.

Angsten kan gå fra at være en helt almindelig og menneskelig følelse, til at blive et problem. Angsten kan være svær at kontrollere og kan opleves uforudsigelig, både i forhold til hvornår den optræder, og hvor voldsomt den vil fremstå. Man vil kunne opleve, at blive angst for angsten, og vil som en naturlig reaktion undgå situationer, hvor man tror, angsten kan aktiveres.

Angstbegrebet dækker over flere forskellige angstlidelser som præstationsangst, socialangst, forskellige former for fobier, generaliseret angst, panikangst, sygdomsangst/helbredsangst, PTSD og OCD.

I terapien tager jeg udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi og mindfulness som den terapeutiske retning, da den har en god dokumenteret effekt mod angst. Terapien bygger på at blive bevidst om de negative tanker, man har om sig selv. Det kan hjælpe til at ændre tankerne og få bedre kontrol over angsten.